mandag 21. februar 2011

å  ville døden sterkere enn livet

vi lever alle med en visshet om at livet må ta slutt en dag. for oss alle. enkelte ganger kommer det bare så mye plutseligere enn vi hadde forventet oss. noen vi kjenner, noen i familien vår, en nabo, kanskje vår beste venn. alle har på en eller annen måte merket hvordan det å miste noen. likevel er det noe som er verre enn alt annet. et selvmord etterlater så mange spørsmål.

det er blitt sagt at å ta sitt eget liv er den ytterste form for egoisme. jeg er ikke enig, men det er ikke lett å forstå det valget som er blitt tatt når man er den som er etterlatt. å ville leve er et valg man er nødt til å ta hver dag. hva gjør man så når man begynner å gå tom for grunner til å våkne opp og si ja til å leve enda en dag? noen lar simpelthen være å stå opp, bare for å slippe å ta stilling til spørsmålet. andre fortsetter likevel. og så er det dem som sier at nok er nok. det er dem som sier nei til en ny dag – og så er det dem som blir igjen.

hvordan går man videre? det svaret er det ingen som har. man bare gjør det. man må fortsette. man må våkne om morgenen og si ja til å leve en dag til.

2 kommentarer:

  1. en dokumentar basert på denne boka, tipper jeg.

    http://www.gyldendal.no/Gyldendal-Akademisk/Psykologi/Generell-psykologi/AA-ville-doeden-sterkere-enn-livet

    SvarSlett