onsdag 16. mars 2011

   jeg har to hender

de klapper jeg i takt med

   jeg har to føtter

           jeg danser inn i himmelen

    jeg har ett hjerte

      som jeg fyller opp med jesus

3 kommentarer:

 1. Jeg liker bloggen din! Fikk tips av Ørjan om å sjekke den ut;) Driver og pusser opp min blogg og blir skikkelig inspirert av din! Har du lyst til å avsløre hvordan du har laget den bildemenyen til høyre? og hvordan du tagger innlegg, slik at de havner på riktig plass? kjempekul blogg, du skriver godt og har skikkelig herlige bilder;) Hilsen Maria

  SvarSlett
 2. takk, takk. :)

  menyen til høyre er ganske så grei å lage. bildene har jeg tatt selv, og så redigert dem så smått i photoshop.

  det jeg har gjort er bare å legge ut et bilde og sørget for at bredden på bildet er like bred som sidebaren på bloggen. dette kan gjøres ved å hake av for at bildet ikke skal automatisk tilpasses i bredden når du legger det ut, og beskjære det selv på forhånd i et bilderedigeringsprogram, f. eks. picnik, på picnik.com. bredden avhenger selvsagt at den enkelte bloggen, men det vanligste er 220 pixler. her kan du også redigere bildene og legge til tekst, slik jeg har gjort. når du legger ut hvert enkelt bilde, linker du til hver enkelt kategori.

  kategoriene finner du på din egen blogg. hver gang du skriver et blogginnlegg har du muligheten til å velge en eller flere kategorier(etiketter)) for dette blogginnlegget. alle blogginnlegg med samme kategori får da én nettadresse. under blogginnleggene mine står det for eksempel "politikk," "inni mitt hode" eller "jesus og sånn." hvis du trykker på kategorien, kommer du til alle blogginnleggene med samme kategori. adressen du kommer til, er den samme du skal bruke når du linker til kategorier senere. (trykker du for eksempel på et innlegg på min blogg med kategorien "inni mitt hode", kommer du til siden "http://ingridaukan.blogspot.com/search/label/Inni%20mitt%20hode").

  hvis du ikke har brukt slike kategorier før, må du gjøre det for at dette skal funke. simpelthen velg de kategoriene/etikkene/tagsene du har lyst til å bruke, legg dem til under hvert enkelt innlegg under "skriv nytt innlegg" eller "rediger innlegg," og bruk linken til hver enkelt kategori når du skal lage sidemenyen.

  jeg har selv brukt en annen kode, for å få mellomrommet mellom bildene litt mindre. denne er litt mer omstendelig å bruke og forklare, men hvis du er interessert kan jeg selvsagt gjøre det. :)

  SvarSlett
 3. flott! takk for hjelpa;) hadde allerede begynt å lage småbildene, så da var det bare å linke dem sammen! hvis du klarer og gidder å forklare det med mellomrom, så kan du gjerne gjøre det;) du kan jo sende meg en mail på mariafiske@gmail.com! hvis du vil såklart;)

  SvarSlett