lørdag 1. september 2012

om å ikke ha knekt koden

jeg har lært en ting etter et par uker på oppdal. de fastboende bør holde seg langt unna dagligvarebutikkene på fredags ettermiddager. av den enkle grunn at på akkurat den tida invaderer hyttefolket bygda. spreke middelaldrende legefruer fra trondhjem spretter rundt i anorakk og tilhørende sporty sko. fnisete førti-og noe-åringe venninner fyller handlevogna breddfull med øl, godteri, god mat og enda litt mer øl, for nå skal vi kooose oss! etterfulgt av enda mer fnising og bare én six pack til da?

når fredagen kommer, kjører SUVene i kø inn til bygda. blankpolerte mercedeser farter rundt til hytter og setre på alle kanter. i lia ovenfor der jeg bor ser det omtrent ut som byåsen, etter hvert som det ene lyset etter det andre tennes.

og så er det oss da. de stakkars innflytterne som ikke helt har knekt koden enda. og som blir stående i laang kø på coop.

2 kommentarer:

  1. hehe..du har jo tydeligvis lært en god del allerede da :)

    SvarSlett
  2. morsomt å lese om oppdal og oppdalingene! kan lære deg et par ting til: vi innflyttere er IKKE oppdalinger, vi er sambygdinger, i følge ordføreren (det er ikke diskriminerende i det hele tatt, neida, vi bidrar jo bare til at han skal nå målet sitt om 10.000 innbyggere) for å kunne kalle deg oppdaling må du være 3. generasjon. dvs; det finnes ikke mange "ektefødte" oppdalinger. alle har jo en oldemor som var møring. og en ting til: om høsten snakker alle damene om bær og alle mannfolka om jakt. sånn er det. sa de til meg da jeg flyttet hit. og det stemmer ganske bra! :)

    SvarSlett